Waardig(samen)leven
tot aan het eind

Waardig(samen)leven
tot aan het eind

Alida van der Hout met pensioen

Alida van der Hout stopt bij het hospice. Na bijna 23 jaar gaat zij met pensioen. Vanaf 2000 was Alida betrokken was bij het hospice. Ze was erbij toen het hospice zelfstandig verderging en daarna in het monumentale pand Bethanië trok. Zij zorgde voor de uitbreiding van 4 naar 6 bedden en was nauw betrokken bij twee verbouwingen, de laatste werd eind vorig jaar afgerond.

 

Kwaliteit

Met haar passie voor het vak, haar medeleven en haar onvermoeibare inzet heeft Alida samen met haar professionele team het hospice in Nijkerk naar een hoger niveau getild en op de kaart gezet. Door haar vastberadenheid heeft het hospice het kwaliteitskeurmerk voor hospicezorg ontvangen. Het is mede haar verdienste dat iedereen in de hospicezorg het hospice als een centrum van kennis en expertise op het gebied van palliatieve/terminale zorg kent. En mede door Alida’s inzet heeft de samenwerking in de regio met andere hospices nu een goede basis om op verder te bouwen.

 

Voldoening

Alida gaat met pensioen na bijna 23 jaar hospicezorg: “Het zal moeilijk zijn, het mooie werk geeft me zoveel voldoening. Je mag iets betekenen voor een gast en zijn familie in een uiterst kwetsbare periode van het leven. Ik zal de collega’s en het werk allebei heel erg missen. Maar ik weet ook dat ik het in goede handen achterlaat en overdraag. Het was echt een voorrecht om dit werk te mogen doen.”

Alida wordt opgevolgd door Willy Oldenburger die op 1 mei start als directeur.