Waardig(samen)leven
tot aan het eind

Waardig(samen)leven
tot aan het eind

Als verdriet op bezoek komt

Kinderen en jongeren die in het Hospice op bezoek komen.
Hoe gaan wij daar mee om? Wat hebben wij als Hospice te bieden? Daar ging de workshop over die in januari gegeven is voor vrijwilligers en verpleegkundigen.
De leiding was in handen van Marijke van Veldhuizen. Zij is rouw- en verliesbegeleider en heeft haar eigen praktijk ‘September’.
Wat wij aangereikt hebben gekregen zijn tools om toe te kunnen passen bij kinderen die op bezoek komen. Bovendien kregen we een stukje theorie over wat het met je doet als medewerker van het hospice als je zelf geconfronteerd wordt met verdriet. En wat doet het met je als gast, met het besef dat je gaat sterven. Als ouder, opa of oma. Als zoon of dochter, zus, broer, vriend of vriendin. En als daar (klein)kinderen bij betrokken zijn. Wat is dan belangrijk?
Er is in de workshop aandacht geweest hoe je als hulpverlener hier persoonlijk mee om zou kunnen gaan en welke signalen voor jou belangrijk kunnen zijn om aandacht aan te geven.

Dit alles is mogelijk gemaakt omdat wij gesponsord zijn door Eplucon: Duurzame Energie Concepten uit Nunspeet. Zij hebben ook de manden mogelijk gemaakt (zie artikel ‘manden van aandacht’). Eén van de workshops is gesponsord door de echtgenoot van één van onze gasten.