Bezoek is
altijd welkom

Bezoek is
altijd welkom

Bezoek

In de laatste fase van uw leven komt er veel op u en uw naasten af. Bezoek ontvangen is dan belangrijk. Omdat het hospice zoveel mogelijk op een thuissituatie wil lijken, zijn er geen vaste bezoektijden. U bepaalt zelf of en wanneer bezoek gewenst is.

Bij mooi weer kunt u het bezoek op het terras bij uw kamer ontvangen of samen wandelen. Bezoek wordt voorzien van koffie of thee of een kop soep tijdens lunchtijd. Uw naasten kunnen ook bij u komen eten. Uw naasten kunnen gebruik maken van de logeerkamer of bij u op de eigen kamer slapen (op een opklapbed of koppelbed).

24 uur per dag welkom

Bezoek is 24 uur per dag welkom. Wel is het handig rekening te houden met zorgmomenten, zoals ’s morgens voor 10 uur. Ook rusten veel gasten net na de lunch. Daarnaast willen we graag rust creëren na 22 uur. Waken is dan wel mogelijk.


We vragen u het bezoek graag af te stemmen met de eerste contactpersoon van de opgenomen gast.

Parkeren en OV

Wanneer u op bezoek komt, kunt u de auto naast het hospice parkeren. Mocht daar geen plek zijn, dan kunt u de parkeerplaats bij Maximahof (op het terrein van Amaris Arkemheen) gebruiken. Er is een looppad vanaf die parkeerplaats naar het hospice.

Het hospice ligt binnen loopafstand van het station van Nijkerk, waar ook bushaltes zijn voor bussen uit diverse richtingen.

‘Wij vonden het ‘stiekem’ geruststellend om te merken dat ze – door alles heen – toch gewoon kinderen bleven…’

Kinderen en jongeren

Voor kinderen en jongeren, die afscheid moeten nemen van hun opa of oma of één van hun ouders is aparte aandacht.

Er is een kinderspeelhoek voor de allerkleinsten. Hier zijn een klein tafeltje en stoeltjes aanwezig, speelgoed en spelletjes. De jongeren kunnen zich terugtrekken op het bankstel op zolder. Daar is ook een TV beschikbaar met een DVD speler, waarop films bekeken kunnen worden.

Daarnaast zijn er troostkoffers, voor de ondersteuning van verliesverwerking. In de koffer zitten boekjes en gesprekskaarten en andere materialen (zoals knuffels) die helpen om in gesprek te gaan met een kind of jongere. Er is een troostkoffer voor kinderen in het basisonderwijs en één voor jongeren in het middelbaar onderwijs.