Wat tijd en ruimte
voor u als
mantelzorger

Wat tijd en ruimte
voor u als
mantelzorger

Bij u thuis

Wanneer u ongeneeslijk ziek bent dan wilt u wellicht het liefst zolang mogelijk thuis blijven. Wanneer u zorg nodig hebt kan dit echter intensief en zwaar worden voor de naaste (mantelzorger). In dat geval kunt u een beroep doen op Hospice Nijkerk Thuis, die  beschikt over een team van deskundige vrijwilligers die zowel u als de mantelzorger kunnen bijstaan.

Zij hebben tijd en aandacht voor u én uw naaste.

 

Voor uw mantelzorger kan het belangrijk zijn om wat tijd en ruimte voor zichzelf te hebben, zodat hij/zij de zorg beter kan volhouden. Het kan ook zijn dat u geen naasten hebt die voor u kunnen zorgen in de thuissituatie. De vrijwilliger(s) van Hospice Nijkerk Thuis kunnen een aantal uren per week ingezet worden bij u thuis.

De vrijwilligerszorg wordt geboden in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. 

Wat mag ik verwachten?

Uw wensen, behoeften en levensstijl zijn leidraad voor het organiseren van de vrijwillige zorg.


De coördinator van Hospice Nijkerk Thuis komt na de aanvraag bij u op huisbezoek om te inventariseren welke hulp nodig is en hoe deze vorm kan krijgen. Taken die de vrijwilliger kan verrichten zijn: lichte zorgtaken, zoals opfrissen, helpen bij toiletgang en helpen bij eten en drinken. Minstens zo belangrijk zijn persoonlijke aandacht, emotionele en praktische ondersteuning.

Wie komt er bij mij thuis?

Hospice Nijkerk Thuis beschikt over ervaren en deskundige vrijwilligers. De vrijwilliger heeft de tijd, aandacht en kennis om u te ondersteunen, een luisterend oor te bieden en er te zijn. De vrijwilliger is niet bevoegd om de professionele zorg over te nemen. De coördinator begeleidt de vrijwilliger en houdt contact met u om de zorg af te stemmen en indien nodig bij te stellen.

Het team van Hospice Nijkerk Thuis.

‘Huisbezoeken brengen vind ik het mooiste stukje van mijn werk.’