Kijk even mee

Kijk even mee
in onze wereld

Koninklijke onderscheiding voor Alida

Algemeen coördinator van Hospice Nijkerk, Alida van der Hout, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg de versierselen opgespeld door burgemeester Renkema, in aanwezigheid van familie, collega’s, bekenden en (oud)bestuursleden. De burgemeester memoreerde over haar enorme inzet voor het hospice.

Alida van der Hout is in 2001 begonnen als vrijwilligster, later als verpleegkundige en vervolgens als algemeen coördinator in Hospice Arkemheen. Ook op vrijwillige basis zette zij zich vele uren per week in voor het hospice. Zo verzette zij enorm veel werk binnen de werkgroep die zich sterk maakte voor de oprichting van het huidige Hospice Nijkerk e.o. Hiervan is zij sinds 2008 algemeen coördinator. Daarnaast ontplooide zij ook vele activiteiten binnen de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt.

Alida was bijzonder verrast en reageerde bescheiden dat zij ‘gewoon haar werk heeft gedaan’. De onderscheiding ziet zij ook als een waardering voor het hospice als geheel, in het bijzonder voor alle betrokken vrijwilligers.

Tijdens het jaarlijkse uitje betrok Alida de vrijwilligers op een bijzondere wijze bij haar onderscheiding. Aan alle vrijwilligers werd een zelfgemaakt lintje uitgereikt. ‘Ik heb deze onderscheiding ervaren als een erkenning voor al het werk dat in het hospice gedaan wordt. We doen allemaal ons best om de gasten zo goed mogelijk te verzorgen, welke taak we ook vervullen. Jullie hebben allemaal een lintje verdiend’, aldus Alida van der Hout.