Waardig(samen)leven
tot aan het eind

Waardig(samen)leven
tot aan het eind

Nieuws vanuit St. Vrienden van het Hospice

Ook de afgelopen maanden zijn er weer mooie ontwikkelingen geweest binnen de Stichting Vrienden Hospice Nijkerk e.o. Ik deel ze graag met u.
Na de huis-aan-huis collecte in Bunschoten/Spakenburg begin dit jaar met een prachtige opbrengst welke ook meer was dan vorig jaar (ik heb u daarover reeds bericht), vond in april de collecte plaats in de gehele gemeente Nijkerk (dus inclusief Hoevelaken, Nijkerkerveen en Appel/Driedorp). Voor de organisatie daarvan komt veel kijken. Vele tientallen vrijwilligers worden daarbij betrokken. Gecollecteerd wordt al jaren met de briefkaartjes met daarop een QR-code. Daar zijn we al jaren succesvol mee. Er komt geen contant geld meer bij kijken; alles komt rechtstreeks binnen op de bankrekening van onze stichting. De opbrengst is daardoor dagelijks te volgen, en we hadden al gauw in de gaten dat het wederom een groot succes zou blijken te zijn. De eindstand is recent gezet op het fantastische bedrag van €24.000. Ook in Nijkerk ruim boven het bedrag van de collecte 2023. We zijn er als bestuur enorm blij mee en dankbaar voor.
Onze dank is er natuurlijk ook voor al die vrijwilligers die er mee bezig zijn geweest; we rekenen weer op jullie in 2025!

Daarmee zijn we er aan goede berichten nog niet. Eind mei kwam er namelijk een schenking binnen van een particulier van maar liefst €67.500. Een volslagen verrassing, waar wij even stil van werden! Concrete plannen rond bestemming van een dergelijk bedrag zijn er nog niet. Ik hou u op de hoogte.

Als bestuur zijn we vooral dankbaar dat we deze ontwikkelingen mogen meemaken en met u kunnen delen.

Peter van Hofwegen, voorzitter Stichting Vrienden Hospice Nijkerk e.o.