Trekker vrienden brengen groet op zaterdag 27 juni 2020

De heer R. uit Zwartebroek heeft altijd Massey Ferguson tractoren verkocht en onderhouden; hij heeft dat 45 jaar als geregistreerd zelfstandig ondernemer gedaan ( en ook daarvoor al) en vanwege gezondheidsproblemen heeft hij dit jaar zijn activiteiten moeten beëindigen.

Met een aantal klanten heeft hij een bijzondere band; hij noemt deze klanten ‘zijn clubje’: een neef uit Voorthuizen, een stel broers en hun kinderen uit Putten en Ermelo, en een echtpaar uit Zwartebroek. Ze hebben 1 ding gemeen: ze rijden allemaal met ‘de ronde neuzen’ van Massey Ferguson en houden van de geur en het geronk van deze rijdende stukken geschiedenis van rond 1960. Een aantal van deze tractoren zijn nog steeds in gebruik waarvoor ze bedoeld waren, bijvoorbeeld om gras te maaien of hooi binnen te halen, om te ploegen etc.
Met het clubje reed R. jaarlijks naar verschillende oogstfeesten, waaronder Ermelo, Hulshorst en Nijkerkerveen , maar ook zomaar een dagje naar bijvoorbeeld Elburg, of naar de IJssel  en op de pontjes bij Wijhe en Olst naar de overkant en weer terug. De laatste rit met het clubje was in september 2019 naar het oogstfeest in Ermelo. Daarna begon het dokteren en ziekenhuis in en uit. In het vroege voorjaar van 2020 begon hij zich zo goed te voelen, dat hij dacht dat het clubje in mei wel weer een ritje kon gaan maken. Helaas mocht dat niet meer zo zijn.
Het clubje reed op zaterdag 27 juni 2020 weer voor het eerst sinds september 2019 met z’n allen, maar zonder R., om een groet te brengen bij de Hospice in Nijkerk. Uiteraard was de rit en de groet ook bedoeld voor andere bewoners aan de Bruins Slotlaan, Vetkamp, Maximahof, Beatrixstraat en Oranjelaan in Nijkerk. Met excuses voor iedereen die geluids- en verkeersoverlast heeft ervaren en dank aan allen die deze middag mogelijk hebben gemaakt.

Groeten van de trekker vrienden