Wat mag ik zelf bepalen

Ons uitgangspunt is om zoveel mogelijk tegemoet te komen aan uw wensen en behoeften en aan die van uw naasten. Deze worden besproken en gerespecteerd. Kortom; u behoudt de regie.

Zo kunt u bijvoorbeeld zelf bepalen hoe uw dagindeling eruit ziet, hoe vaak u wilt douchen, of u uw wasgoed door het hospice of door iemand anders laat verzorgen, wat en wanneer u wilt eten, etc. Vanzelfsprekend mogen uw naasten ook een maaltijd voor u verzorgen en/of samen met u eten.

Omdat het hospice zoveel mogelijk op een thuissituatie wil lijken, zijn er geen vaste bezoektijden. Familie en vrienden zijn altijd hartelijk welkom. Vanzelfsprekend alles in overleg met u. Zo kunt u ook eigen spullen meenemen om uw kamer een vertrouwde sfeer te geven. Denk aan foto's, kleine accessoires of een geliefd schilderij.

Wilt u met uw bezoek gaan wandelen of een paar uurtjes weg? Heeft u nog een bijzondere wens? In goed overleg kan veel geregeld worden, bijvoorbeeld in samenwerking met de Stichting Ambulancewens.

Levensbeëindiging

Vanwege onze Bijbelse visie op het leven, biedt het hospice niet de mogelijkheid tot euthanasie. De aanwezigheid van een euthanasiewens en/ of -verklaring is echter geen belemmering voor opname. Wel wordt besproken dat het inwilligen ervan niet in het hospice kan plaatsvinden. Mocht de euthanasiewens blijven bestaan, dan worden er afspraken gemaakt voor de levensbeëindiging op een andere plek. 

Ook welkom

Ook een geliefd huisdier is welkom, mitst deze geen overlast voor de andere gasten veroorzaakt. Hond Bommel kwam regelmatig met zijn baasje mee en was een graag geziene bezoeker.