gedragen door

gedragen door
de samenleving

Prachtige opbrengst collecte in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken

In de week van 26 april t/m 1 mei is in de gemeente Nijkerk op een aangepaste wijze gecollecteerd voor Hospice Nijkerk e.o. De aangepaste collecte voor Hospice Nijkerk e.o. in Hoevelaken, Nijkerkerveen en Nijkerk heeft dit jaar een totaalbedrag opgebracht van € 22.000.

(foto collectebus hospice)

Vorig jaar kon de collecte helaas niet doorgaan in verband met de coronacrisis. Dit jaar ging de collecte wel door, maar dan op een andere manier. Er is geen deurcollecte gehouden. In plaats daarvan zijn deur-aan-deur kaarten verspreid met een oproep om een bijdrage te geven voor het hospice.

De opbrengst van de jaarlijkse collecte is een belangrijke bron van inkomsten om een goede uitvoering van het werk in het hospice te kunnen blijven bekostigen. Door corona zijn de kosten opgelopen, terwijl er ook nog verbouwplannen zijn. Het is o.a. de bedoeling om nog meer aandacht te geven aan privacy, gastenverblijf, familieopvang en Arbo-eisen.

Het totaalbedrag is werkelijk een prachtig resultaat. Zeker gezien de huidige omstandigheden.

Allemaal lijden we onder Corona en dan toch zoveel inzet en gulheid, dat is hartverwarmend! Het hospice staat voor grote kosten en dan is zo’n opbrengst een geweldige opsteker. De inwoners van Hoevelaken, Nijkerkerveen en Nijkerk hebben hun grote betrokkenheid weer op allerlei manieren laten zien. De Stichting Vrienden van Hospice Nijkerk e.o. wil graag alle gulle gevers, collectanten en medewerkers op de achtergrond heel hartelijk bedanken.