Je ontvangt zoveel
als je geeft

Je ontvangt zoveel
als je geeft

Praktisch

We zoeken regelmatig mensen die hun tijd willen besteden aan het mooie en dankbare zorgwerk in het hospice. Hieronder vindt u de functies die we op dit moment hebben. Wilt u uw talent, tijd en energie ook graag inzetten binnen het hospice?

Stuur een email naar info@hospicenijkerk.nl en vermeldt daarin duidelijk uw volledige naam, uw telefoonnummer en in welk vrijwilligerswerk u interesse heeft. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Zorgvrijwilliger

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die het team van zorgvrijwilligers willen komen versterken. We zoeken mensen die zelfstandig kunnen werken met een open en flexibele houding. En die graag samenwerken met collega’s om met respect onze gasten en naasten te ontzorgen. De belangrijkste werkzaamheden die we van u verwachten:

  • ‘Er zijn’ voor onze gasten en hun naasten;
  • (Helpen) verzorgen van onze gasten;
  • Verrichten van lichte huishoudelijke taken zoals maaltijden verzorgen, kamers schoonmaken en wasgoed verzorgen;
  • Zorgvuldige observatie en integere communicatie.


We vragen u 1 x per week naar eigen keuze een dagdeel van 4 uur te werken en 1 x per 2 weken een dagdeel voor een achterwachtdienst in te plannen.

Vrijwilliger Thuisinzetten

Wij zijn op zoek naar enthousiaste zorgvrijwilligers voor Hospice Nijkerk Thuis. Een paar uur per week is voor een zorgvrager vaak al genoeg: de mantelzorger kan rustig weggaan of soms bijslapen. Wij zijn bij de zieke en dat is onze belangrijkste taak: aanwezig zijn en aandacht geven.

Medische handelingen hoeven we niet te doen, dat doet de thuiszorg. Maar wel gewone dingen zoals: eten of drinken geven, helpen bij de toiletgang, visite binnen laten of juist niet als de zieke het niet wil. Soms hoef je ook helemaal niets te doen en kan je een haakwerkje oppakken of een eigen boek lezen, zodat de zieke zich niet ‘verplicht’ voelt om te praten. Af en toe heb je mooie gesprekken waardoor je een band opbouwt als je er wat langer komt.

We vragen u 1x per week naar eigen keuze een dagdeel van 4 uur of een nacht van 8 uur te werken.

Gastvrouw /-heer

We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het team gastvrouw /-heer willen komen versterken. In deze rol draag je bij aan een huiselijke sfeer in het hospice en zorg je ervoor dat de overige medewerkers ongestoord de gelegenheid hebben hun werkzaamheden te verrichten voor de gasten. De belangrijkste werkzaamheden die we van u verwachten:

  • Ontvangen van bezoek voor de gast;
  • Verrichten van huishoudelijke taken, zoals boodschappen doen, wasgoed verzorgen, keuken schoonmaken;
  • Soep maken.

We vragen u 1x per week naar eigen keuze een ochtend van 4 uur te werken.

Kookvrijwilliger

We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het team kookvrijwilligers willen komen versterken. Gasten en hun naasten vinden het heerlijk om te genieten van een vers klaargemaakte warme maaltijd. U inventariseert wat onze gasten graag willen eten en zorgt voor de inkoop van de ingrediënten en de bereiding van de warme maaltijd.

We vragen u 1x per 2 weken naar eigen keuze om einde van de middag een maaltijd te bereiden.

Collectant 

Eenmaal per jaar organiseert de SVHN een huis-aan-huiscollecte in Bunschoten-Spakenburg, Putten en in Nijkerk. 

Collecteren voor het hospice is dankbaar werk. Wilt u ook een wijkje lopen? Nog gezond ook! We doen huis-aan-huis een kaartje in de bus met een QR code; dat gaat een stuk sneller dan lopen met een collectebus.

 Bestuur

Het bestuur van Hospice Nijkerk is verantwoordelijk voor het beleid van het hospice. Hiervoor is een beleidsplan opgesteld. De uitvoerende taken liggen bij de medewerkers. Er zijn vijf bestuursleden: een voorzitter, penningmeester, secretaris, bestuurslid facilitaire zaken en een bestuurslid zorg. Hiervoor zijn profielen opgesteld. 

Het bestuur van Hospice Nijkerk heeft op dit moment geen vacature. Het bestuur van Vrienden van Hospice Nijkerk overweegt een uitbreiding met een bestuurslid uit Putten met PR-affiniteit.

‘Met elkaar een sfeer creëren waarin samen delen en zorgen voor de ander rijkdom wordt.’

Vrijwilliger worden?

Het is goed om te weten dat we ook zorg hebben voor onze eigen medewerkers en vrijwilligers. Regelmatig zijn er bijeenkomsten voor alle teams om de praktische werkzaamheden af te stemmen. Ook zijn er gespreksgroepen voor het inhoudelijk bespreken van specifieke thema’s. 

Medewerkers en vrijwilligers worden geschoold volgens de richtlijnen van het landelijke steunpunt VPTZ (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg). Verder wordt er jaarlijks een uitje georganiseerd voor alle medewerkers en vrijwilligers. Kortom, we zorgen voor kwaliteit in wat we doen en hoe we ons werk uitvoeren en hoe het eventueel beter kan.

‘Deze combinatie van zorg/kook-vrijwilliger is heel fijn om te doen.’