gedragen door

gedragen door
de samenleving

Dankzij Roparun twee koppelbedden voor Hospice Nijkerk

Dankzij de opbrengst van de Roparun, (een hardlooptrail van Parijs naar Nederland, waarbij sponsorgeld opgehaald wordt) die van 8 tot en met 10 juni wordt gelopen, kan Hospice Nijkerk vanaf nu beschikken over twee koppelbedden

De koppelbedden zijn reeds aangeschaft. Dankzij deze bedden kan familie blijven slapen in het hospice. Het bed wordt gekoppeld aan het bed van het familielid. Door dit duo-bed kan een meer huiselijk gevoel worden ervaren in de laatste dagen die nog resten. Daarnaast is het fijn om op ooghoogte te liggen. ‘Hierdoor kan je nog mooie gesprekken met elkaar voeren’, zo vertelt de eerste gebruiker van de koppelbedden.

‘Gulle gevers: jullie hebben hier echt goed aan gedaan om dit te schenken aan Hospice Nijkerk. En wat leuk dat ik de eerste mocht zijn die het mocht uitproberen.’
De schenking is afkomstig van het Medway Running team die ten behoeve van de Roparun reeds 12.000 euro heeft opgehaald. Namens Medway was Morris de Graaf aanwezig bij de formele overhandiging en Willemien Schep van de Netwerk Palliatieve Terminale Zorg Noordwest Veluwe. Namens het hospice was Alida van der Hout aanwezig.