Waardig(samen)leven
tot aan het eind

Waardig(samen)leven
tot aan het eind

Sfeerbeelden

Bij de goede en liefdevolle zorg die wij bieden, vinden we het erg belangrijk dat u zich op uw gemak voelt in ons hospice.
Kijk voor een beter beeld van ons hospice gerust even rond bij de foto’s of bekijk onze film onderaan deze pagina. 

Kamers

Hospice Nijkerk heeft zes ruime gastenkamers ieder met een eigen badkamer en vier kamers hebben een eigen terras (na de verbouwing zullen alle kamers een eigen terras hebben). De kamers zijn ingericht voor optimaal comfort.

Ze zijn ruim, licht en met houtkleurig meubilair ingericht om een huiselijke sfeer te scheppen. Omdat het hospice gevestigd is in een voormalige stadsboerderij heeft elke kamer de naam van een veldbloem gekregen. De kleurstelling in de kamer is hierop afgestemd. Alle gastenkamers zijn op de begane grond van het hospice.

Badkamer

Elke gastenkamer heeft een eigen badkamer met een douche, toilet, wastafel en kastje.

In de badkamer staan hulpmiddelen, die nodig kunnen zijn om veilig te douchen. Er is voldoende ruimte om extra hulpmiddelen, zoals een douchestoel te gebruiken.

Het hospice heeft ook een aparte badkamer met een hoog/laag ligbad. Hier kan elke gast gebruik van maken. Zelfs als u erg ziek bent kunt u met behulp van een tillift genieten van een heerlijk ontspannend bad.

Logeerkamer

Als een naaste wil overnachten om dichtbij te kunnen zijn, dan kan dat op de eigen kamer van de gast, maar ook in de logeerkamer.

Het hospice heeft een logeerkamer met twee bedden, een zitje met twee stoelen, een TV, een wastafel en douche en toilet. De logeerkamer is op de bovenverdieping en via de trap bereikbaar.

Huiskamer

Als u met uw naasten bij elkaar wilt zijn, dan kunt u gebruik maken van de familiekamer.

Er zijn gemakkelijke stoelen en banken aanwezig, zodat u ontspannen kunt zitten. Er is een TV en CD/DVD speler voor muziek en/of films of TV-programma’s. We hebben diverse genres boeken, en er zijn diverse DVD’s en CD’s , waarvan u gebruik kunt maken. In een kast zijn meerdere gezelschapsspelletjes en speelgoed. Voor de allerkleinsten is er een tafeltje met stoeltjes.

Keuken

De keuken is een cruciale ruimte, waarin de maaltijden, soep en ander eten/drinken worden bereid. U bent als gast of naasten van harte welkom om daar met ons en andere gasten te eten of een kopje koffie/thee te drinken.

Er staat een grote tafel met zes stoelen. Ook als u minder mobiel bent en gebruik maakt van een rolstoel kunt u gezellig aanschuiven aan de tafel.

Tuin

Het hospice is omgeven door een sfeervolle tuin, waar de gasten en naasten gebruik van kunnen maken.

Elke kamer heeft een eigen terras met tuinmeubilair. Daarnaast is er nog een extra zitje met tafel en stoelen. Er zijn zelfs lekkere ligstoelen, zodat u kunt ontspannen in de buitenlucht. Naast de beplanting, die door de tuinmannen wordt bijgehouden, is er ook een kruidentuintje met kruiden voor de soep, die dagelijks vers bereid wordt.

‘Het hospice gaat verbouwen en uitbreiden.’

Voelt het hospice al als een mogelijk thuis?

Hieronder kunt u direct een zorg aanvraag plaatsen voor u of uw naaste. Wilt u toch nog wat meer ervaren van het hospice, bekijk dan eens ons filmpje waarin we u mee willen nemen door het hospice.