Waardig(samen)leven
tot aan het eind

Waardig(samen)leven
tot aan het eind

Sfeerbeelden

Bij de goede en liefdevolle zorg die wij bieden, vinden we het erg belangrijk dat u zich op uw gemak voelt in ons hospice.
Kijk voor een beter beeld van ons hospice gerust even rond bij de foto’s of bekijk onze film onderaan deze pagina. 

Kamers

Hospice Nijkerk heeft zes ruime gastenkamers ieder met een eigen badkamer en eigen terras. De kamers zijn ingericht voor optimaal comfort.

Ze zijn licht en ruim ingericht om een huiselijke sfeer te scheppen. Omdat het hospice gevestigd is in een voormalige stadsboerderij heeft elke kamer de naam van een veldbloem gekregen. Alle gastenkamers zijn op de begane grond van het hospice. 

Badkamer

Elke gastenkamer heeft een eigen badkamer met een douche, toilet, wastafel en kastjes.

In de badkamer zijn hulpmiddelen, die nodig kunnen zijn om veilig te douchen. Er is voldoende ruimte om extra hulpmiddelen, zoals een douchestoel te gebruiken.

Het hospice heeft ook een aparte badkamer met een hoog/laag ligbad. Hier kan elke gast gebruik van maken. Zelfs als u erg ziek bent kunt u met behulp van een tillift genieten van een heerlijk ontspannend bad.

Huiskamer

Als u met uw naasten bij elkaar wilt zijn, dan kunt u gebruik maken van de huiskamer.

Er is gelegenheid om makkelijk en ontspannen te zitten.  Er is een TV en CD-speler aanwezig.  In de kast staan diverse genres boeken en CD’s, waarvan u gebruik kunt maken. Ook zijn er gezelschapsspelletjes en is er  speelgoed. Voor de kinderen is er een eigen speelkamer ingericht. In de huiskamer staat ook een piano.

Eetkamer

Er is een gezamenlijke eetkamer met een ruime tafel. 

Het Hospice heeft een ruime sfeervolle eetkamer. U bent als gast of naasten van harte welkom om daar met ons en andere gasten te eten of een kopje koffie/thee te drinken.

Ook als u minder mobiel bent en gebruik maakt van een rolstoel kunt u gezellig aanschuiven aan de tafel.

Keuken

De keuken is een modern ingerichte ruimte.

De keuken in het hospice is van alle gemakken voorzien. Elke dag wordt er verse soep gekookt en verse warme maaltijden bereid. 

Bezoek wordt ontvangen met een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij. Soms is dat zelf gebakken in het hospice en dan komt de heerlijke geur je tegemoet. 

 

Speelkamer

Voor de allerjongste kinderen is er een gezellige speelkamer ingericht met speelgoed, boekjes en mogelijkheden om een mooie tekening te maken.

Logeerkamer

Als een naaste wil overnachten om dichtbij te kunnen zijn, dan kan dat op de eigen kamer van de gast, maar ook in de logeerkamer.

Het hospice heeft een logeerkamer met een eenpersoonsbed en een wastafel. Douche en toilet bevinden zich op de gang. De logeerkamer is op de bovenverdieping en via de trap bereikbaar.

Tuin

Het hospice is omgeven door een sfeervolle tuin, waar de gasten en naasten gebruik van kunnen maken.

Elke kamer heeft een eigen terras met tuinmeubilair. Er zijn zelfs lekkere ligstoelen, zodat u kunt ontspannen in de buitenlucht. Naast de beplanting, die door de tuinmannen wordt bijgehouden, is er ook een kruidentuintje met kruiden voor de soep, die dagelijks vers bereid wordt.

‘Het hospice is verbouwd

Voelt het hospice al als een mogelijk thuis?

Hieronder kunt u direct een zorg aanvraag plaatsen voor u of uw naaste. Wilt u toch nog wat meer ervaren van het hospice, bekijk dan eens ons filmpje waarin we u mee willen nemen door het hospice.