Alleen meedenken
geeft vaak al lucht

Alleen meedenken
geeft vaak al lucht

Jessica (coördinator)

Twee jaar heb ik als zorgvrijwilliger gewerkt in het hospice. De zorg die er geboden wordt komt heel dicht bij hoe ik het ooit geleerd heb in de verpleging. Veel aandacht voor de gasten en altijd zoeken naar wat nodig is of beter kan. Nu ik (waarnemend) coördinator ben heb ik als aandachtsveld Hospice Nijkerk Thuis (HNT) gekregen. Een hele mooie aanvulling op het werk in het hospice.

Het is fijn als iemand kan sterven op de plek van zijn of haar keuze. Thuis is voor velen een logische en zeer geliefde plaats. Met behulp van de thuiszorg is dat door de familie vaak goed te organiseren. Maar het kan ook belastend en vermoeiend worden als het lang duurt. Wij kunnen vanuit het hospice hulp bieden door het inzetten van onze vrijwilligers. Zij ondersteunen de mantelzorgers door hun hulp en aanwezigheid. Dit kan zowel overdag als ’s nachts.

Als er een aanvraag komt voor HNT ga ik zo mogelijk een bezoek aan huis brengen. Dat vind ik het mooiste stukje van mijn werk. Samen met de zorgvrager en de familie zoeken naar de hulpvraag en kijken wat de mogelijkheden zijn.

 

Alleen het meedenken geeft vaak al lucht bij de mantelzorgers. De hulp die je kunt bieden helpt hen om het vol te houden. Even weer tijd hebben voor een hobby of familiebezoekje en weten dat er goed voor je geliefde wordt gezorgd. Dat gun je iedereen. Zo zei een vermoeide echtgenote eens tegen mij: ‘Ik kom eindelijk weer eens aan mezelf toe’. Daar doen we het dus voor!

'Huisbezoeken brengen vind ik het mooiste stukje van mijn werk. Samen met de zorgvrager en de familie zoeken naar de hulpvraag en kijken wat de mogelijkheden zijn.'

Jessica