‘Ieder mens is uniek
en van betekenis

‘Ieder mens is uniek
en van betekenis

Karine (verpleegkundige)

Sinds anderhalf jaar werk ik met veel voldoening in Hospice Nijkerk. Het is een prachtige taak met veel zingeving. Als je hier werkt heb je veel te maken met de dood, maar het heeft mij ook heel bewust gemaakt van de schoonheid van het leven. We maken hele bijzondere en mooie momenten mee die je hart raken. Het mooiste vind ik dat we met elkaar voor de best mogelijke zorg gaan, in een liefdevolle en huiselijke setting. Warme zorg die je je eigen dierbaren ook zou willen geven als het einde nabij is.

 

‘Het voelt als een voorrecht om dit proces te mogen begeleiden en beschikbaar te zijn daar waar het nodig is.’

 
Ik hou ervan om tijd en échte aandacht voor onze gasten en hun naasten te hebben en in te spelen op hun wensen en behoeften. Ieder mens is uniek en van betekenis, en elke laatste fase is anders. Het voelt als een voorrecht om dit proces te mogen begeleiden en beschikbaar te zijn daar waar het nodig is. Kwaliteit van leven te geven en te streven naar comfort en waardigheid.

In de laatste fase kunnen we geen dagen meer toevoegen aan het leven maar wel betekenisvol leven toevoegen aan de dagen die onze gasten nog gegund zijn. Dat is ons doel en dit doen we met elkaar! Samen met een mooi team van medewerkers zetten we ons hier met alle liefde voor in.

'Als je hier werkt heb je veel te maken met de dood, maar het heeft mij ook heel bewust gemaakt van de schoonheid van het leven. We maken hele bijzondere en mooie momenten mee die je hart raken.'

Karine