Een verrijking
van je leven

Een verrijking
van je leven

Monique (zorgvrijwilliger)

Al heel lang liep ik met de gedachte of vrijwilligerswerk in een hospice wat voor mij zou zijn. Het was een diep gekoesterde wens. Toen ik in juni 2020 het hospice binnen stapte voor een gesprek of er vrijwilligerswerk voor mij was, werd ik getroffen door de warme sfeer.

Na een gesprek met Willy van de Weitgraven wist ik gelijk dat dit de plek is waar ik graag zorgvrijwilliger wilde worden. Na een uitgebreid inwerktraject en scholing ging ik zelfstandig aan de slag. Een wens van jaren ging in vervulling.

Er is heel veel mogelijk voor de gasten en hun naasten. Ik ben blij en dankbaar om daar een steentje aan bij te dragen. Wat vind ik het mooi om dit werk te kunnen doen en er zorg voor te dragen dat de gasten het zo comfortabel mogelijk hebben. Met liefdevolle aandacht en verzorging, mooie gesprekken, rust en een luisterend oor… telkens afstemmen waar behoefte aan is.

We maken allemaal mooie, aangrijpende en emotionele momenten mee en dat maakt het werk zo bijzonder. Je kunt veel betekenen voor de gasten in de laatste fase van hun leven. Het voelt als een verrijking om hier te kunnen werken.

'Hartverwarmend en een verrijking van je leven om hier vrijwilligerswerk te mogen doen.'

Monique