Het hospice maakt
een verschil

Het hospice maakt
een verschil

Sanne (collectant)

Mijn naam is Sanne, ben 22 jaar en sinds een aantal jaar collectant voor Hospice Nijkerk. Ik ben hier in eerste instantie mee in aanraking gekomen doordat mijn moeder één van de coördinatoren van de jaarlijkse collecte is. Hierdoor kreeg ik het één en ander mee over het hospice en de enorme organisatie van deze collecte, waarbij het werven van collectanten het grootste deel van de tijd inneemt. Toen ik dat zag, heb ik besloten om jaarlijks mee te gaan doen als collectant voor het hospice.

Ik vind het fijn dat er een plek is voor mensen die de laatste periode van hun leven hier op aarde ingaan. Ik vind het mooi dat er aan hen en hun familieleden/betrokkenen zorg verleend kan worden en wil hier op mijn manier graag een steentje aan bijdragen door met de collectebus te lopen. De reacties die ik krijg tijdens het collecteren zijn positief. Mensen kennen het hospice veelal van naam en een enkeling vanuit persoonlijke ervaring. Een mevrouw vertelde mij: ‘ik vind het belangrijk dat mensen hier in Nijkerk zo nodig terecht kunnen in een hospice, dicht bij familie en vrienden. Voor dit goede doel wil ik graag wat bijdragen’.

Naast het feit dat ik van een afstand heb mogen zien wat het hospice doet en waar de collecte aan bijdraagt, heb ik het ook van dichtbij meegemaakt. Dat is toch een ander perspectief en vandaaruit merkte ik wat het hospice niet alleen betekent voor de zieke, maar ook voor de zorgomgeving. Wat voor (zorg)last er van deze schouders afvalt omdat je weet dat er in het hospice mensen voor jouw klaarstaan. Door deze ervaring ben ik er mij bewuster van geworden wat het hospice voor verschil kan maken. En vind ik het dus nog mooier dat ik daar mijn steentje aan kan bijdragen, door geld in te zamelen zodat het personeel en de vrijwilligers in het hospice hun werkzaamheden kunnen voortzetten.

'Zo kan ik een steentje bijdragen'

Sanne