Kijk even mee
in onze wereld

Kijk even mee
in onze wereld

Trekker vrienden brengen groet aan gast

De heer R. uit Zwartebroek heeft altijd Massey Ferguson tractoren verkocht en deze onderhouden. Hij heeft dit 45 jaar als geregistreerd zelfstandig ondernemer gedaan. Vanwege gezondheidsproblemen heeft hij dit jaar zijn activiteiten moeten beëindigen.

‘Zijn clubje’

Met een aantal klanten heeft hij een bijzondere band, hij noemt deze klanten ‘zijn clubje’. Een neef uit Voorthuizen, een stel broers en hun kinderen uit Putten en Ermelo, en een echtpaar uit Zwartebroek. Ze hebben één ding gemeen: ze rijden allemaal met ‘de ronde neuzen’ van Massey Ferguson en houden van de geur en het geronk van deze rijdende stukken geschiedenis van rond 1960. Een aantal van deze tractoren zijn nog steeds in gebruik, bijvoorbeeld om gras te maaien of hooi binnen te halen, om te ploegen enz..

Met het clubje reed R. jaarlijks naar verschillende oogstfeesten in Ermelo, Hulshorst en Nijkerkerveen, maar ook zomaar een dagje naar bijvoorbeeld Elburg of naar de IJssel.  En op de pontjes bij Wijhe en Olst naar de overkant en weer terug. De laatste rit met het clubje was in september 2019 naar het oogstfeest in Ermelo. Daarna begon het dokteren, ziekenhuis in en uit. In het vroege voorjaar van 2020 begon R. zich zo goed te voelen, dat hij dacht dat het clubje in mei wel weer een ritje kon maken. Helaas mocht dat niet meer zo zijn.

Laatste groet

Het clubje reed op zaterdag 27 juni 2020 weer voor het eerst sinds september 2019 met z’n allen, maar zonder R. om een groet te brengen bij Hospice Nijkerk. Uiteraard was de rit en de groet ook bedoeld voor andere bewoners aan de Bruins Slotlaan, Vetkamp, Maximahof, Beatrixstraat en Oranjelaan in Nijkerk. Met excuses voor iedereen die geluids- en verkeersoverlast heeft ervaren!

Dank aan allen die deze middag mogelijk hebben gemaakt.

Groeten van de trekker vrienden