Zoveel mogelijk
net als thuis

Zoveel mogelijk
net als thuis

Uw wensen

Ons uitgangspunt is om zoveel mogelijk tegemoet te komen aan uw wensen en behoeften en aan die van uw naasten. Deze worden besproken en gerespecteerd. Kortom, u behoudt de regie.

Zo kunt u bijvoorbeeld zelf bepalen hoe uw dagindeling eruit ziet, hoe vaak u wilt douchen, of u uw wasgoed door het hospice of door iemand anders laat verzorgen, wat en wanneer u wilt eten, etc. Vanzelfsprekend mogen uw naasten ook een maaltijd voor u verzorgen en/of samen met u eten.

Uw kamer

Omdat het hospice zoveel mogelijk op een thuissituatie wil lijken, zijn er geen vaste bezoektijden. Familie en vrienden zijn altijd hartelijk welkom. Vanzelfsprekend alles in overleg met u. Zo kunt u ook eigen spullen meenemen om uw kamer een vertrouwde sfeer te geven. Denk aan foto’s, kleine accessoires of een geliefd schilderij.

Naar buiten

Wilt u met uw bezoek gaan wandelen of een paar uurtjes weg? Heeft u nog een bijzondere wens? In goed overleg kan veel geregeld worden, bijvoorbeeld in samenwerking met de Stichting Ambulance Wens.

 

Het hospice en uw naasten

Behalve uw eigen kamer kunt u gebruik maken van de algemene ruimten. Het hospice heeft een huiskamer en eetkamer waar u als gast en/of naasten gebruik van kunt maken. Het is ook mogelijk om gezellig in de keuken te komen eten. Het hospice heeft een logeerkamer met een bed (met douche) voor de naasten als zij dichtbij willen zijn.

Huisdieren

Het kan zijn dat u een huisdier hebt, waaraan u gehecht bent. In het hospice zijn huisdieren welkom, zolang ze geen overlast zijn voor de overige gasten en verzorgd kunnen worden door de naasten. Het is ook mogelijk uw huisdier mee te laten nemen door het bezoek. Zo was Bommel (foto hier beneden) een graag geziene gast in het hospice.

Rondom het levenseinde

Wanneer de laatste fase van het leven aanbreekt, dienen zich vaak veel vragen en onzekerheden aan. Die vragen kunnen gaan over het leven, maar ook over het levenseinde. Ons belangrijkste doel is om goede palliatieve zorg te bieden. De zorg is niet gericht op bespoediging of uitstel van de dood. Ondanks de optimale zorg en begeleiding kan er toch een wens zijn tot euthanasie. Vanwege onze christelijke visie bieden we in het hospice niet de mogelijkheid tot euthanasie. Wel is er ruimte om hier met ons over te spreken. Mocht de euthanasiewens blijven bestaan, dan worden er met u (en uw naaste) afspraken gemaakt voor de levensbeëindiging op een andere plek.

“Wij bleven de gelegenheid krijgen, voor zolang dat nog kon, ’s middags voor het eten ons glaasje port te drinken. Net zoals wij dat thuis al jaren deden.”