Vrijwilliger worden?

Wilt u uw talent, tijd en energie ook graag inzetten binnen het hospice of voor Hospice Nijkerk Thuis? Hier leest u meer over de verschillende vrijwilligerstaken.

Zorgvrijwilliger

De zorgvrijwilliger is in staat het werk met hartelijke inzet en betrokkenheid te doen. Empathie is een belangrijk kenmerk van de vrijwilliger, evenals het vermogen om weer los te laten wanneer de dienst is afgelopen. De taken van de vrijwilliger zijn onder te verdelen in lichamelijke verzorging, emotionele en geestelijke ondersteuning en praktische werkzaamheden.

Gastvrouw/heer

Als gastvrouw/heer draagt u binnen het hospice bij aan een huiselijke sfeer en aan het regelen van een aantal praktische zaken. U ontvangt bezoek met koffie/thee, beantwoordt de telefoon en u verricht een aantal lichte, huishoudelijke taken (was en strijk voor de gasten, boodschappen doen, soep maken). Als gastvrouw/heer bent u voor het bezoek een aandachtig en begripvol luisteraar en u biedt respectvol ruimte aan emoties.

Andere vrijwilligers

Om het verblijf in het hospice voor gasten en hun bezoek zo aangenaam mogelijk te maken, zijn ook vele vrijwilligers met specifieke taken actief; ieder op zijn of haar manier.

Bijvoorbeeld door onderhoudswerkzaamheden te doen aan tuin en erf, door ramen te wassen, door bij te springen bij administratieve taken, door inzet als collectant bij de jaarlijkse collecte, etc., etc.