Waardig(samen)leven
tot aan het eind

Waardig(samen)leven
tot aan het eind

Willy Oldenburger nieuwe directeur Hospice Nijkerk e.o

Vanaf 1 mei heeft Hospice Nijkerk e.o. een nieuwe directeur. Willy Oldenburger neemt dan het stokje over van Alida van der Hout die met pensioen gaat.

Willy Oldenburger is geen onbekende in Nijkerk. Ze was wijkverpleegkundige, manager van huisartsenpraktijk Corlaer en een van de grondleggers van stichting gezondheidscentra Nijkerk waar ze directeur Zorg en daarna directeur/bestuurder was. Zij zette daar samen met haar collega’s de transitie in gang naar meer persoonsgerichte, preventieve en proactieve zorg en meer samenwerking. Dat resulteerde in een innovatief eerstelijns multidisciplinair samenwerkingsverband.

 

Kans

“Toen bekend werd dat Alida van der Hout met pensioen zou gaan, werd ik van meerdere kanten benaderd: ‘dit is echt iets voor jou’”, vertelt Willy. “Het is zo’n kans die voorbij komt en die je niet kunt en wilt laten lopen. Het hospice staat binnen en buiten Nijkerk bekend als een professioneel kwalitatief hoogwaardig hospice, waar liefdevolle zorg wordt verleend. Ik zie ernaar uit om mijn kennis en ervaring te kunnen inzetten om verder te bouwen aan wat er nu staat, samen met alle medewerkers, vrijwilligers en verpleegkundigen.”