Hospice Nijkerk e.o.

De sfeer binnen Hospice Nijkerk e.o. voelt als een thuis; warm, veilig en rustgevend. Aan de opgenomen gasten wordt liefdevolle aandacht geboden, evenals deskundige zorg en verpleging. Er is aandacht voor lichamelijke klachten, gevoelens van angst en verdriet, verwerking van de ziekte en vragen rondom leven en dood. Elke gast wordt benaderd vanuit de gedachte dat hij/zij een uniek persoon is met een eigen levensgeschiedenis. De wensen en behoeften van de individuele gast zijn altijd ons uitgangspunt. Heel belangrijk in de palliatieve zorg is ook de aandacht voor de naasten. Wij bieden de naasten volop de gelegenheid om, indien gewenst, bij de zorg betrokken te blijven. Ook is er de mogelijkheid om als partners samen een kamer te betrekken, wanneer één van beide partners de hospicezorg nodig heeft.

Tijdelijke zorg

Hospice Nijkerk biedt ook zorg in de vorm van een respijtopname. Bijvoorbeeld om de mantelzorg tijdelijk te ontlasten. In die situaties is het mogelijk een opname voor korte tijd te regelen, waarna de gast weer naar huis gaat.